zondag 15 september 2013

Twello D1 - SMHC D1

Het begon al goed met een sms dat het team van SMHC al voor een dicht hek stond. Ja, ze waren er mooi op tijd, dat moet gezegd. Daar kunnen sommige dames van Twello een voorbeeld aan nemen, is cultuurdingetje? Ik ben een man van de klok.
Dat er enige lading op deze wedstrijd zat was vooraf al duidelijk. Vorig jaar was VHC Twello in de laatste wedstrijd met 7-0 de bietenbrug op gegaan. En SMHC wilde natuurlijk graag hun "oude" trainer/coach op een nieuwe forse nederlaag trakteren.
Het verschil is dat Twello een nieuw team heeft en nog aan elkaar moet wennen. Dat SMHC al een systeem er "in heeft zitten".
Het was een gelijk opgaande wedstrijd en allebei de teams hadden kansen om te winnen, uiteindelijk was het Raalte dat aan het langste eind trok en met 3-2 won. Jammer voor Twello dat bij vlagen goed speelde en  SMHC goed vast zette. Vrouw van de wedstrijd aan onze kant was Lenneke, loopvermogen gekoppeld aan inzet, ook tackle backs. Blij was ik met de ervaring en rust die Cynthia achterin bracht en het goede begin van Jolien. Bij SMHC was Marjolein Haarman de uitblinker die koppelt snelheid met een goed stickhandeling aan elkaar. Die hebben wij trouwens ook in huis wanneer de conditie op peil komt, toch Emma? En wanneer we dan een voerhoede neerzetten van Lenneke, Seantain en Emma en/of Dunja met daarachter een middenveld van Claudia, Inge en Nicole, dan kan er iets moois bloeien. In de achterhoede is ervaring genoeg, we missen wel pure snelheid. Maar dat is door goed positiespel en coaching (Elfriede topppie!) op te lossen.
Laten we tot aan de winterstop hard werken aan het spel en de tactiek op donderdag. Alle andere dagen conditie? Nou ja, in ieder geval 2 dagen conditie training? Op de dinsdag standaard circuittraining? En dan veel kleine spelelementen? Ik zal het er donderdag eens met de TC over hebben, ik verwacht van jullie dat je zelf aan je conditie werkt, een stapje te laat zit hem in conditioneel-mentaal opzicht.
Ik hoop iedereen donderdag op tijd (20.00 uur starten!) weer op het veld te zien.
Vorige week was het Vivian die zich blesseerde aan haar voet, vandaag Dunja met zoals het lijkt een zweepslag. Imke was al uit de running. Allemaal opnieuw sterkte er mee, aan de anderen: fit en heel blijven graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten