zaterdag 14 september 2013

Twello MA - Epe MA

Mooie wedstrijd van de meisjes A tegen Epe.
Goed team samenspel en Cheyenne als linksvoor "zoef zoef de haas" zag er goed uit. Dat geeft meteen dreiging. Over rechts werd het goed breed gehouden en de driehoekjes om samen te spelen zagen er prima uit. Twello was duidelijk beter dan Epe en dat is een compliment waard. Als toeschouwer had je geen moment het idee dat deze wedstrijd niet winnend afgesloten zou worden.
Het tweede doelpunt was een prachtig voorbeeld hoe je ruimte maakt voor je mede speelsters. Een vrije slag en de buitenspeelsters gingen bij de palen staan. Gevolg de verdedigers stonden daar ook het vrije deel van de cirkel kwam midden voor het doel. De pass er in en goed ingelopen en doorgeflatst, leuk te zien.
Strafcorners kwamen er ook. Het aanspelen was hard, maar de bal stuiterde ook, waardoor de stop niet goed ging. Iets minder hard en ontspannen aanspelen leverde een prima pass op.
Ennuh ik hoorde toch echt 3 keer de laatste vrouw van Epe roepen dat ze bal niet kwijt kon. Toch niet zo'n gek systeem dat blok. Helemaal goed te zien dat jullie het snel neerzetten (Ja, Lisan je hoort er ook in te staan, goed gedaan!).
Het uitspelen van achter uit bij het innemen liep niet helemaal lekker. Nu kun je Iris best aanspelen met een verdediger in de rug, maar dat moeten we nog maar eens doornemen. Zie ook mijn blog over het uitspelen via de kom.
Op het laatst wilde Epe nog zien terug te komen, het is dan de kunst om niet achteruit te lopen en in de verknelling rond de cirkel te raken. Jullie zagen dat goed in en dan is het aansluiten van groot belang. Prima wedstrijd en ook al minder geaarzeld bij het afmaken. Leuk hoor!
De mix in het team is mooi, er wordt vooruit gedacht en speelsters als Pieternel, Annefloor en Annebel moet je minstens drie keer passeren wil je er langs zijn. Meri als laatste vrouw stond daar geduldig in te grijpen. Met z'n allen zag het er peuk uit.
Uitslag 3-1. Dik verdiend!
Ook leuk dat er al zoveel ouders en opa/oma's stonden te kijken! Dat helpt ook mee aan goede prestaties.
Nog iets wat me opviel?
De eerste helft gingen veel aanvallen over links en de tweede helft over rechts.
Vraag: hoe denken jullie dat dit kwam?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten