zondag 22 september 2013

Twello D1 - Hoevelaken

Ja daar is ie dan de eerste winstpartij. En hoewel de stand anders doet vermoeden (3-2) een zeer terechte overwinning. We waren relaxed met een wat gezonde wedstrijdspanning de bespreking uitgekomen. Nog even alles weer op een rijtje, hoe was het ook al weer bij balverlies, wat doen de middenvelders bij het uitverdedigen, hoe maken we diepte bij de aanval. Strafcorner welke variaties.
Hoevelaken had nipt verloren van SMHC net als wij. Dus het beloofde vooraf een mooie gelijk opgaande pot te worden. En dat was ook zo.
Vanaf het begin van de wedstrijd hadden we wel meer druk, stonden goed opgesteld en de kansen kwamen ook.
Hoevelaken heeft een aantal speelsters die een geweldig harde pass naar voren kunnen geven. Maar toen we eenmaal goed opgesteld stonden, gebeurde wat ik wel vaak probeer te vertellen, een harde pass is mooi, maar je levert die ook vaak in.
Het eerste doelpunt viel uit een geoefende strafcorner door Inge, vlak voor rust maakte Hoevelaken gelijk.
Na de rust een doelpunt uit de rebound van Lenneke en het derde doelpunt was van de uitblinkende Machteld uit opnieuw een stafcorner. Dat Hoevelaken nog een keer tegen scoorde kwam doordat Cynthia zich "het snot voor de ogen had gelopen" en een geheel vrijstaande aanvalster niet meer kon zien :-).
Wat wel grappig is is het feit dat de achterhoede bij het laatste fluitsignaal balend van het veld liep. Ze dachten dat we 2-2- hadden gespeeld en dat het laatste doelpunt dus de winst had voorkomen.
We hebben de hele wedstrijd steeds goed voorwaarts gespeeld, de druk er op gehouden en kwamen een aantal keer prima voor onze tegenstander zowel in verdedigende als aanvallende zin. De hele voorhoede heeft keihard gewerkt (goed zo Emma, Seantain en Lenneke). Goed te zien dat jullie zo snel omschakelen na een aanval.
Extra vermeldingen:
Migjon is weer terug bij de hockey en Dames 1
Hester kan ook op rechtsmid uit de voeten
Lisanne en Dorinda spelen effectief
Jolien weet nu dat ze niet hoeft te twijfelen aan zichzelf, toch?
Elfriede pakte een beslissend hard schot uit de linkerhoek en voorkwam de 2-2
Machteld, wow vrouw van de wedstrijd
Ja en dan Claudia, die had toch een wat pech middag, ze werd geduwd, gemangeld en van dichtbij bekanonskogelt, da's niet eerlijk maar kan je overkomen. Je hebt zeker goed gespeeld hoor, je hebt een top mentaliteit, dus dat komt wel goed met jou.
Michelle en Marco fijn dat jullie er waren langs de lijn.
En last but not least: een uitwedstrijd en dan de 3 geblesseerden op de bank, Dunja, Vivian en Imke that's the spirit, meegaan ook al kun je niet spelen, klasse, mooi en vreest niet uw tijd komt nog wel.
Goed nieuws: geen geblesseerden erbij.
Met een prima gevoel keerden we naar alle hoeken van het land, het kleine goudgele M team maakte bij Barneveld de "big" tussenstop.
Dames niet alleen de winst telt, maar juist de progressie. Rustig doorwerken en we komen er wel. Dat rustig moet je niet letterlijk nemen, want de trainingsintensiteit moet hoog blijven, mentaliteit zorgt dat je lang door kunt gaan, maar de basis is toch het gevreesde "C"-woord.
Goed weekend dus zowel Meisjes A als Dames 1 een winstpot, kijk daar wordt ik nou best vrolijk van.
Ik leef met je mee Inge, want dat Ajax verliest van PSV is wel heel erg. Met 4-0 nog dramatischer, nee dan zat Dunja deze keer er beter bij, maar die kon weer niet zelf spelen.
Ach, zo is er altijd wat....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten