vrijdag 16 augustus 2013

Aanvalslooplijnen

Wow gisteren training over aanvalslooplijnen. Van al die talenten zowel in MA als D1 een team maken dat wordt een mooie klus met idem dito resultaat. Snelheid van de “langpoten” in combinatie met de ervaring van de “oud”gedienden in D1. En de meiden A gaan gewoon veel snelheid en druk zetten in hun moeilijke competitie. Duidelijk is dat er qua team samenhang en spel nog wel wat te winnen valt. Wie loopt waar wanneer en wrom. Vragen als “mag ik dit nu niet meer, bijvoorbeeld de bal snoeihard de cirkel in van buiten af”. Nee dat mag ff nie. Straks in de wedstrijd komen die patronen vast terug. Maar voor nu de basis looplijnen. Oogjes dicht en snaveltjes toe.
Daar helpt geen harlekijn (platenlabel van Herman van Veen?) of hofnar(retje) meer aan. Arme Dunja die wordt woensdag betoeterd en dan trainen we niet eens…
Opvallend deze training:
1.     we maken het veld graag smal in plaats van breed in de aanval… rare opmerking want de lijnen van het veld staan toch vast?
2.     Nog slimmer denken aan het voetenwerk, wanneer zet je jezelf vast en hoe kun je dat voorkomen?
3.     Eerst een verdedigster binden (nee geen touwen mee) ipv in de stick te passen
4.     Inschuivende voorstopper in de 3-4 verdediging is nog even wennen

Een flats met de handen uit elkaar gaat niet goed:
Flats
De flats is ook een veelgebruikte manier van overspelen. Je houdt je handen bij elkaar, gaat diep door je knieĆ«n en schuift als het ware de stick tegen de bal. De bal kan hard en secuur worden gespeeld en wordt daarom ook vaak voor de langere afstanden gebruikt.



5.     Er wordt lekker getraind en meegedacht, fijns!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten