donderdag 22 augustus 2013

Aanvallen

Vanavond bezig geweest met de basis looplijnen voor de aanval. Over rechts via de rechtsmidden met een strakke flats LANGS de lijn. Dus geen schuine pass. De rechtsmid wordt in de loop aangespeeld. Hieronder zie je Nicole op een foto in actie voor zo'n pass.

En dan is het zaak dat de rechtsvoor indien mogelijk langs de achterlijn de cirkel in gaat en met een 90 graden pass teruglegt op de opgekomen rechtsmidden. Hieronder twee acties de eerste van Dunja, let vooral op de stickhandeling tijdens het lopen en dat ze "laag" zit en de tweede van Annefloor die vooral de eindflats met snelheid mooi laat zien.
Dunja:

Annefloor:

De aanval over links verschilt met die over rechts doordat de linksvoor eerst diepte maakt en dan pas naar buiten draait om de pass te ontvangen. De eerst actie kan zijn doordraaien en zelf een actie maken. In deze oefening legt de linksvoor terug op de links mid die de bal hard voor het doel speelt voor een tip op de stip door de spits of de tweede paal door de rechtsvoor. Goede passing en timing zijn hier vooral van belang. Je ziet dat hier onder. Mijn rrraaaaaa ging over een zwakke pass en dan vergeet ik ook even mijn camera goed te richten.... Let daar maar niet op.


De aanvalslijnen zijn in ieder geval weer aan de orde geweest, nu eens kijken hoe dat uitpakt in de komende oefenwedstrijd. Zaterdag 15.00 uur in Twello, wees welkom! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten