woensdag 16 oktober 2013

Digitaal coachen

Als je griep hebt en je wilt je team toch voorbereiden dan kun je dat doen via je besloten teamsite (Teamers.nl).

Om een indruk te geven hoe dat er uit ziet:

Hoevelaken thuis

Hoevelaken is een prima team dat regelmatig de harde lange pass hanteert. In de vorige wedstrijd, zo vertelde de trainer me, was hun laatste vrouw er niet bij die als specialiteit het inschuiven heeft. Dus spits dat wordt enerzijds meeverdedigen en anderzijds bij balbezit snel naar voren om ruimte te maken en haar te dwingen ook snel terug te schakelen. Wij hadden tegen Hoevelaken een geweldige Machteld die uiteindelijk het verschil maakte. Dat zullen we dus met z’n allen moeten compenseren!

Wij gaan vandaag verder met waar we gebleven waren, het oefenen van het verdedigend blok, dus voorstopper inschuiven. Er mag GEEN bal na de voorhoede voor een van de speelsters van Hoevelaken zijn. Wees snel en alert als viermans linie, zorg dat je VOOR je mannetje komt. Jullie hebben tegen SMHC gezien dat de verdediging echt heel effectief is als je het met z’n allen doet. Ook wij liepen regelmatig vast in hun blok. Achterlinie let op hun harde pass en rechtsachter zorg er voor dat de lange pass over links niet gegeven kan worden, met andere woorden zet de lijn goed dicht en wees alert op harde diagonale passes door de midden linie heen, zorg dus dat je “in de lijn staat”.

Opbouwend spelen we de bal achterlangs en dan naar de achterspeler, midden speler of mid mid. Geen lange klappen, die worden 9 van de 10 keer opgepakt door de tegen partij. Laatste vrouw en voorstopper zorg voor breedte voor de eerste pass die snoeihard moet zijn. Denk aan je voetenwerk, zet je zelf niet op slot! Niet over nadenken, doen! Hoevelaken zet zeker druk. Middenveld kom met snelle beweging los en VOOR je man je aanbieden. Laat de bal het werk doen door te passen. Spits gaat diep en naar de zijkant, voorspeler trekken naar binnen spits en 2e paal.

Aandachtspunt voor allen: kom zowel verdedigend als aanvallend veel meer VOOR je man. Zorg dus dat jouw speler de bal niet krijgt in plaats van deze te moeten verdedigen met bal. Zorg in de aanval dat je je aanbiedt of naar de bal komen of uit de rug weglopen, laat zien wat je gaat doen, geef het aan met je stick of handgebaar.

Verdediging wees kordaat, niet twijfelen hard (in)passen. Wees duidelijk en neem geen risico. Geen duels aangaan en zorg dat je klaar staat. Vleugel achter spelers ga eerst diep staan en zorg dat je je aanbiedt. Middenvelders trek naar binnen om je aan te bieden en/ of om de weg vrij te maken voor de achterspeler langs de lijn (een 1-2 kan hier ook prima achterspeler naar middenvelder en doorlopen en terug krijgen).

Rechts en links voor dezelfde actie als hierboven, sta diep en kom voor je tegenstander terug vallen om je aan te bieden voor een 1-2.

De start opstelling:
Lenneke Seantain Emma
Claudia Inge Nicole
Mignon Cynthia Dorinda
Jolien
Elfriede

Lisanne
Pieternel
Vivian

We zijn er om 10.00 uur en starten om 10.10 uur met de warming up en wel als volgt:

Op het semi waterveld:
Elfriede wordt ingespeeld door Lisanne en Vivian

Op zand ingestrooid veld:
Eerst inlopen met iedereen op zand ingestrooid veld dan opsplitsen:

Linkerkant van het veld

Mignon – Jolien – Cynthia – Dorinda – Claudia – Pieternel

Oefenen het uitverdedigen mbv de KOM.
Alle varianten:
Uitnemen op links
Uitnemen op rechts
Innemen door links achter
Innemen door rechts achter

Het gaat om het achterlangs spelen! En het inkomen van de middenvelders, wanneer die aangespeeld worden een paas naar de opkomende achterspeler of wanneer achterspeler aangespeeld dan een 1-2 met middenvelder.

Oefening actief en timing lopen!

Rechterkant van het veld

Nicole – Inge – Seantain – Emma – Lenneke oefenen strafcorner

Nicole aanschuif
Emma stop
Lenneke slag
Inge links
Seantain rechts

Steeds 5 keer een variant achter elkaar
1. aanschuif op Inge – legt terug op 2e opkomende Lenneke, die kan scoren of 2e paal Seantain
2. aanschuif op Emma naar Inge, idem 1 kan ook kiezen voor Nicole linker paal
3. aanschuif op Inge die slaat, zorg voor paal bezetting en rebound acties

We komen dan om 10.45 uur samen op het semiwaterveld met alle ballen voor een rondje 2 op kop met z’n allen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten