D1 - Haaskamp

Haaskamp dat vanuit Amerongen (achter Elst -Wageningen) naar Twello was gekomen stond 3 punten boven ons. Winnen zou dus mooi zijn, hadden we vooraf bedacht.

We hebben drie specifiek aandachtspunten:
1. Onze rechtsachter moest de links mid attaqueren, wanneer deze de bal kreeg,
2. Aanvallers en middenveld bij uitverdedigen hoger gaan staan en dan (terug) aanbieden,
3. Aanvallers niet balkant meer lawaai maken in de cirkel (2e paal, stip, 2 op de rand vd cirkel).

De wedstrijd verliep gelijk op, Haaskamp had wat meer druk en balbezit en ook de betere kansen in de eerste helft. Het eerst doelpunt van Haaskamp was echt mooi uitgespeeld een 1-2-tje en niets aan te houden.
Wij kregen 2 strafcorners, de eerste werd "net" naast geslagen door Iris. De tweede was een ingestudeerde variant en werd niet alleen prachtig qua tempo uitgevoerd het leidde ook tot de 1-1 door Inge.

In de rust konden we een paar zaken bespreken, iets dat je als team zelf moet leren zien is dat wanneer de voorstopper inschuift dat je dan 2 oplossingen hebt. Of de spits verdedigd mee of je moet achterin 1-1 spelen en dan heeft de laatste vrouw dus de spits om te dekken. We kozen voor de tweede variant, aangezien we al niet zo makkelijk scoren is het dan wijs om de voorhoede in tact te houden? Verder is het uitnemen van de bal geen oude vrouwen tempo maar moest veeeeeeeel sneller.

Middenveld en voorhoede waren wel sneller weg, maar moeten zich dan ook nog aanbieden. Het gaat steeds beter! In de tweede helft stonden we veel beter, hadden het beste van het spel en zoals vaker krijgt de andere partij dan de beste kansen. Ze maakten er 1 en zo stonden we opnieuw achter.

Emma kruipt dan uit haar verdediging, na ja kruipt, ze tuft het hele veld over en kreeg drie kansen. Een er van ging er in, eigenlijk had het doelpunt afgekeurd moeten worden, omdat ze haar teenstick even gebruikte. Zo was er dus heeeeeel even en kort een twaalfde vrouw, zie hiernaast. Maar goed 2-2. Daarna gingen we meer druk zetten en als er een doelpunt had moeten vallen dan was die voor ons verdiend geweest, over de hele wedstrijd was een gelijkspel volgens mij een terechte uitslag.

Een paar notities uit mijn aantekenboekje (a la van Gaal :-):
Marjolein goede tweede helft, durf maar je kunt het wel
Lauren prima timing op linksmid, goed vastgezet
Fleur mooi aanlopen op hun rechtsachter, zeker 5 keer balverlies tegenpartij
Emma geweldige solo's prima, nog meer oefenen tijdens de training op het laatste (afspeel)stukje
Annefloor goed gebikkeld, fijne nieuwe aanvoerder
Nienke op middenveld, ook niet mis

Volgende aandachtspunt:
eindfase aanval, killen, afmaken, voetje zoeken, 2e bal.
Vooral ophouden met breien en meer diepgang..

Dat gaan we donderdag dan weer oppakken, evenals de strafcorner varianten, nummer 1 zit er wel in.. Donderdag samen met MA, dan kunnen we mooi verdediging x aanval 2 keer oefenen! We kunnen tevreden zijn over de 2e helft, vasthouden maar!