zondag 4 oktober 2015

D1 - Avanti

We moesten vandaag tegen Avanti uit Winterswijk. Ik vind het altijd een vreemd team. Je hebt het idee dat je er zo van wint en dat lukt dan bijna nooit. Zo staan ze dan ook 2e in de competitie op dit moment..
Ik heb iedereen van te voren aangegeven dat de aanvallers hoewel niet snel lijken, ze wel altijd op de goede plaats staan. Een aanwijzing voor de verdediging leek me. En dat er een laatste vrouw "staat" die afwacht en dan de bal afpakt, niet snel wel super goed op de bal.... Een aanwijzing voor de aanval, dat moet je dus uitspelen met 2-1.
Verdedigend moesten we gewoon als vorige week spelen, wat zeker in het begin goed lukte. We kregen twee strafcorners waarvan de 2e mooi inzat (Inge). Geen wolkje aan de lucht we stonden goed, geen kansen weggegeven. En dan dan gebeurt het een mooie Winterwijkse aanval leidt de 1-1 in. Nog steeds niets aan de hand. Spel verloopt goed, verdediging staat goed. Dan zakken de buitenspelers in en gaan de verdedigers mee "in het blok". Dat moet dus eigenlijk niet, maar ja er is gezegd de laatste drie spelen op hun man. Dan gaan hun middenvelders 'er over heen" staan bij de palen en is het uitzoeken. 1-2 en direct daarna 1-3.
Nou ja, daar leren we dan weer van, achterste drie spelen in de zone achter de verdedigende linies, pak daar je mannetje op!
In de rust vindt iedereen dat we hier toch niet mogen verliezen. We gaan wat meer druk zetten en achter de boel op slot. De hele tweede helft loopt het wel redelijk goed en gaat het gelijk op. Toch hebben wij geen echte kansen en zij wel nog een stuk of twee.

We gaan gewoon positief verder met hoe te verdedigen en ook hoe te scoren, want ondanks snelle aanvallers komen we niet toe aan scoren of in scoringspositie. Het afmaken is er niet. We hebben er wel eentje, maar die staat nu in de middenlinie. Toch misschien nog iets schuiven.. Een beetje balen van het verlies en van hoe de wedstrijd verliep. Lerend weer verder, in de training oppakken.
Jolien, Emma, Nienke staan prima, Annefloor ook maar kan ook goed op de vleugel uit de voeten.
Lauren, Lisanne en Vivian staan op de plekken waar ze moeten staan. Middenveld ook goed, Inge tja.. Aanvallers ook goed, wel meer op positiespel. Wat doe je als je aan de helpkant staat?

Ach en zo zeurt wie weer een weekie verder, om tegen Haackey uit weer ons best te doen. Kieken wat wordt..

Avanti uit, we trappen er geen twee keer in natuurlijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten