zaterdag 30 mei 2015

MA1 - MB1

Vanmiddag naar een oefenpot gekeken tussen de MA1 (nieuwe samenstelling) en MB1.
Er loopt wat talent rond, was vanmiddag ook weer te zien.
De eerste helft ging gelijk op, waarbij de MB1 wat schuchter speelde. Een beetje onder de indruk wellicht van de MA. Aan beide kanten waren kansen, maar bij rust was het 0-0.
Opvallend in de eerste helft was dat de MB alles over links speelde, misschien 1 aanval over rechts. En wat doen de rechter spelers dan? Juist die gaan ook naar links, want anders loop je er voor Marieke Snot op het veld. Gevolg een klein aanvalsspel, met iedereen bij elkaar. En als de MA de bal veroverde (wat dan niet zo moeilijk is als iedereen op een vierkante meter staat) dan gingen zij over hun rechterkant, kortom zo ping pongen we heen en weer, niemand heeft de ruimte om een mooie actie of loopweg te maken.

De MA coach vermeldde dit dan ook in de rust. Bij de MB werd er gehamerd op harder passen en meer lef.

De tweede helft begon en de MB kregen de geest, zelfs een paar keer het spel verleggen naar de andere kant. Goede diepte passes. Misschien nog een tip: als je voor speelt en de middenvelder stoomt op dan kun je twee dingen doen: 1. ruimte maken voor de middenvelder door zelf diep te gaan (en wellicht de pass in de diepte te krijgen),  dus loop weg van de bal of 2. bied je aan voor een 1-2 door naar de bal toe te komen en achter je verdediger vandaan te komen. Wat je NIET moet doen is blijven staan, want dan maak je het voor de verdediger makkelijker.

MB ging ook meer druk zetten op de bal, met dan daarachter ook een volgende aangesloten speelster. MA reageerde door wat in te zakken en dan kun je inde problemen komen. Heb je de bal veroverd dan moet het vizier direct voorwaarts. Middenvelders en aanvallers wegwezen. En ja, dat lukte niet meer. Dan krijg je een achteruitlopend team en dat is vragen om moeilijkheden. En zo scoorde de MB uiteindelijk drie keer, waarvan twee heel fraai uitgespeelde doelpunten. Lekker breed en dan weer naar binnen toe.
De laatste minuten ging MA doen wat ze dan eigenlijk moeten doen, zelf druk zetten meer naar voren spelen. En dan zie je dat ook zij kansen kregen.

Kortom een leuke wedstrijd, waar je opnieuw de stelling hockey is een teamsport bewezen werd. De MA moeten duidelijk nog aan elkaar wennen. Maar dat komt zeker goed. Het MB1 team heeft veel talent is al veel meer een team. Meiden MB1 jullie komen dit seizoen ver en durf de bescheidenheid maar wat over boord te gooien, niet mee wapperen met de tegenstander maar het mooie spel zelf maken! Uitgaan van eigen kracht, want die hebben jullie!!