donderdag 7 mei 2015

Lekker trainen

Rond 20.00 uur zou een reuze bui Twello e.o. teisteren. En daarna op 20.30 uur nog eentje. Nou om 20.10 uur was het bijna droog en ging ik met 12 dames het veld op. Toppie dus in deze vakantie tijd.

Volgende week ben ik er ook gewoon, dus komen maar!
We hebben getraind op het achterlangs verleggen, zowel over links als rechts.
En wat is er nu zo leuk aan training geven? Als je iets kunt laten "beleven" en iedereen het voelt dat het werkt. Vanavond was dat de bal laten lopen. Laat maar langs je komen loop mee en begeleid. Dus niet stoppen of tegen houden, maar meelopen en dan begeleiden. Het gaat om pass snelheid en instarten. Dit soort acties maakt het spel factor 5 sneller zonder dat het meer energie kost.
Dan nog een kwartiertje fanatiek partijtje. Balkant - helpkant. Gefloten? Direct nemen door de degene die erbij staat. Geen pass dan selfpass en altijd schuin rechtsaf. En dan 3: partij 1 direct druk op de bal en partij 2: terugzakken tot de middenlijn.
Die 1,5 uur is echt zo weg. Lekker gewerkt, fijn zo heerlijk in Twello op het veld.
Wanneer iedereen er is dan kunnen we ook meer aan teamtraining doen. Bijvoorbeeld over als team verdedigen: klik HIER.
Dat er in het teamgevoel al wat groeiende is merk je dan op de training aan het eind. Een aantal verzameld de ballen en zegt dan tegen de anderen en willen jullie het dan wegbrengen.....
I like it!
En die tweede bui? Die kwam er gewoon niet, we waren te fijn bezig en ik had die bui ook afbesteld. Wat voor den donder, opzouten lekker hockeyen, toch? Net zo als de Dames2!!
Ik reed fluitend terug naar mijn thuis in Luttenberg, 40 minuten nagenieten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten