zondag 24 augustus 2014

MA1 HCHN

Zo die zijn even het hele weekend bij elkaar. Sanne de coach heeft een mooi weekend met teambuilding en afmat activiteiten in elkaar gezet. Kamperen op het hockeyveld met verrassingscatering door de ouders. Nou dan gebeurd er wat hoor! 16 meiden in de selectie en ze zijn er allemaal, kapot voordat de oefen wedstrijden op zondag gespeeld moeten worden. Hieronder zijn ze in afwachting van de eerste wedstrijd.


De eerste wedstrijd tegen Zwolle turf ik waar balverlies geleden wordt. En opvallend 30% van de aanvallen van HCHN gaan over rechts. Balverlies in deze wedstrijd veel aan de linksvoor kant. Dat past natuurlijk in elkaar...


Sanne is een positieve coach. Ze benadrukt wat er goed gaat en zo hoort het ook, dat vind ik nu top! De MA1 nemen haar aanwijzingen serieus. Mooi zo!



De tweede wedstrijd tegen EHV scoor ik waar de bal onderschept wordt. Grappig het ligt niet aan de speelters dat de meeste intercepties aan onze rechterkant worden gepleegd, EHV speelt eigen altijd over links. Daar kun je dus als coach wat mee, laat je midden en linker verdediging maar sterk naar rechts over komen...
De wedstrijd tegen Zwolle scoor ik de opbouwende aanval van HCHN, 15 keer over rechts, 11 keer door het midden en 2 keer over links. Bal verleggen 2 keer. Hier valt wel wat winst te behalen.
Ik heb een leuk MA1 team gezien, die kunnen er wat van hoor. Die gaan het dit jaar wel redden in de 1e klasse met de specifieke kwaliteiten van de individuele speelsters, het neerzetten in team verband en de support van ouders en enthousiaste coach (die volgens mij uit een echt hockeynest komt). 
Ook fijn om te zien dat er scheidsen zijn die mee willen helpen zoiets als dit tot een succes te brengen.

In de laatste wedstrijd zijn de benen te veel verzuurd, is EHV gewoon steeds net iets sneller, HCHN net te laat (dat is snelheid van handelen en voor je mannetje komen, geen speelsters tussen de linies laten komen). Geeft niets leerzaam zo'n drieluik en leuk om te zien.

Topperdetop dank voor deze leuke middag!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten