zondag 1 november 2015

Druten - D1

De opvallers vandaag:
Een dame en een heer beiden met een fluit, waar die voor is daar zijn ze nog niet uit
Lauren die als bonbon toch koers kon houden
Inge scoort weer, nu vanuit linksvoor
Pippi appt "succes", waarvoor dank
Jolien redt een punt
De voeten van Annefloor zitten soms in de weg
Marjolein en Fleur, hebben loopvermogen genoeg
Lisanne en Vivian gaan er snoeihard voor
Lisan zweeft linksvoor in een vacuĆ¼m
Rianne werkt zich een knotje in het rond
Emma werd zo maar voorbij gelopen, weet jij ook eens wat dat is ;-)
Een alleraardigste Druten coach zowel bij ontvangst als na de wedstrijd.

Vandaag naar Druten bij Nijmegen rechtsaf. Druten staat onder ons, maar de schijn bedriegt als je goed naar de uitslagen kijkt hebben zij wat pech gehad, beter gespeeld tegen sterkere tegenstanders, alleen geen winstpot gehaald tot nu toe.

Het idee was om ze in de eerste helft gelijk onder druk te zetten. Eigenlijk wil ik liever niets verder over die eerste helft vertellen. Ieder speelde zijn eigen potje, alles wat we de afgelopen tijd hebben getraind en afgesproken was er niet en de mandekking was naadje koekenbakker. Dat het bij rust 1-0 was hadden we vooral aan Jolien te danken die toch als safe achterin goed stond te keepen. Mijn gedachte toen ik naar het doel liep voor de rustbespreking was: "busje komt zo..., busje komt zo". Ik wilde de robuuste degelijk Landrover graag zien knallen, niets busje komt zo..

In de rust opnieuw maar weer eens een paar afspraken gemaakt:
1. Uitverdedigen, zoek eerst de buiten midden speelsters (die eerst diep tov de middenlijn staan en terug naar binnen komen aanbieden) of achterlangs en dan is het pass naar de voorstopper, die niet hoeft na te denken en naar de achterspeler direct doorspeelt of indien tijd en ruimte naar de middenspeler aan de ander kant waar we startten en zij spelen de bal direct in naar de zich aanbiedende mid mid). Capice?
2. Verdedigen doen we met z'n allen, dus schuiven in de 3-4 en de ruimte klein houden, de rechtsachter blokt de passlijn van hun linksmid.
3. Eindfase aanval, dat is al vaak aan de orde geweest. En we zetten druk!!!

En wat schetst mijn verbazing, een goede 2e helft, iedereen doet net dat stapje meer, we hebben diverse scoringskansen gehad en kwamen door Inge op 1-1. Terechte uitslag, maar spelen we zo als in de tweede helft dan hadden we gewoon kunnen winnen. Ik roep het elke keer je moet het als team voor en met elkaar doen. 2e helft veel beter! Goed gedaan!!

Dames het zit ook wel wat tussen de oren hoor, dat noemen we scope, concentratie en de wil om net dat stapje extra te doen. Het begint bij de warming up en het inspelen. Allemaal het veld op stevige warming-up. Lekker even goed en geconcentreerd passen zonder gekakel in 2-tallen en dan vizier op afmaken. Kijk even naar onderstaande filmpje, tempo, wil om te scoren, direct weg zijn en snel terug lopen voor de volgende actie...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten