zaterdag 5 april 2014

MB1 tegen Almelo

Op papier een makkelijk wedstrijd hoorde ik. Dan moet je natuurlijk uitkijken dat er geen onderschatting in het team sluipt. De start was goed, het is mooi te zien hoe er rustig gecoached wordt. Toch ontbrak naar mijn idee de overtuiging of de "Drive"een beetje en Almelo was een tijdje actief op de helft van Twello.

Wat opvalt is dat de meiden elkaar goed weten te vinden en dat er een paar zijn die een mooi strakke pass afleveren. De diepte zit er mooi in, in de eerste helft de breedte ook, vooral over rechts..
In de tweede helft kansen genoeg, er werd feller gespeeld. Wel te? veel door de midden en de buitenspeelsters trokken ook naar binnen en dan creƫer je niet echt ruimte voor jezelf. De tweede helft was een richtingsverkeer richting doel van Almelo.

Hierdoor kregen zij enige kansen via counters, en dan stond er toch een goed wegwerkende keeper.
Aandachtspuntjes bij het verdedigen zijn:
1. dat je aan de binnenkant verdedigd,
2. dat wanneer je op een tegenstander inloopt, je ook echt moet doorlopen en niet opeens moet stoppen of afwachten om zo in een “niemandsland” terecht te komen.
3. het principe bal kant, help kant toepassen kan leiden tot nog meer intercepties.

MB1 is een leuk team om naar te kijken, dat riep ik de vorige keer al. Gefeliciteerd met de winstpartij, ik geloof 4-0 of 5-0. Ook leuk dat er nu een aantal bij MA meetrainen op de donderdag.

Hopelijk pakken onze dames 1 morgen ook de drie punten, kom ze maar aanmoedigen, start 13.00 uur in Twello. Wij hebben dat nodig, dus wellicht tot morgen!