zondag 20 september 2015

Thuis tegen Westerduiven

Zonder onze keep Jolien hadden we er een paar meer tegen gekregen. Dat lijkt een schrale troost maar dat is het absoluut niet. Wanneer we de verdediging beter hebben staan gaat zij zo meteen HET verschil maken. Ook coachend hoor ik haar goed bezig, fijn te zien!

We hebben een aanvoerder gekozen: Inge, dat is mooi!

Laat ik maar met de deur in huis vallen, veel beter gespeeld dan vorige week tegen een goed Westerduiven dat al jaren in de top 3 van de 4e klasse meespeelt. Wel verloren maar ook veel geleerd en de eerste wedstrijden zijn ook de sterkste teams. Wanneer we de stijgende lijn en de discipline vasthouden om als team te spelen, dan komen we wel voorwaarts.
Dat gaat goed komen, daarvoor zit er te veel hockeykwaliteit in het team.

We gaan de komende tijd trainen op het verdedigende systeem en op de aanvalsopbouw, zodat onze spitsen ook blij worden. Want het is ogenschijnlijk zo eenvoudig:

We krijgen nog de nummer 3 van vorig jaar en de degradant van de 3e klasse en dan zijn we ook zo ver dat we gaan oogsten. Don't worry!

We gaan het hebben over aanbieden middenveld en ook ruimte maken vanuit het middenveld.
Hoe ver sta je eigenlijk naar achteren bij het uitspelen als er GEEN druk wordt gezet?
Wat doet het middenveld om de verdedigers te plezieren?

Mooi om te zien is dat het achterlangs spelen al beter wordt. Dat we al ongeveer weten waar we moeten staan in verdedigend opzicht. Dat daar nog veel vragen op te lossen zijn. Wat moet je nu met vier op het middenveld. Of zoals Emma het zo mooi verwoordde: "dan gaan we naar elkaar kijken, wie neemt wie?" Ook een mooie vraag: wat is het rendement van een solo actie die er flitsend mooi uitziet maar in schoonheid sterft bij de 3e verdediger op lijn? Of: de middenvelder loopt achterhoede speler te wezen? Of het middenveld is parkeerkaarten aan het grossieren? Of hoe kan het toch dat de tegenstander steeds een stapje sneller lijkt te zijn (behalve bij Nienke).

We gaan het oppakken en onze tijd gaat zeker komen. Iedereen op de beste plek, dat gaat ook samenvallen met de komende trainingen. 

Tot slot: hoe dweil je je een rotje met een zere enkel? Vraag het Annefloor...

ook fijn alle mensen langs de lijn! Dank daarvoor...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten